We gaan eerste de koeken bakken. Vervolgens de Banketbakkersroom. Dan maken we er een Tompouce van en eindigen met het aanbrengen van het glazuur.

De maat van de koeken moet worden: 4 x12 cm

We nemen bladerdeeg en rollen het iets dunner uit. We maken er plakken van, van 4×12 cm en prikken die goed in. Bakken tussen twee bakplaten ( om het rijzen te voorkomen) op 210 graden C gedurende 20 minuten. Haal de bakplaten eraf en zet ze even terug in de oven op een temperatuur van 160 graden C en droog ze – ongeveer 5 minuten. Ze moeten er knapperig en smakelijk uitzien.

We gaan eerst de bladerdeegplak abricoteren: neem 2 flinke eetlepels goedkope abrikozenjam . Voeg een halve eetlepel suiker aan toe. Vermeng het even. Verwarm in de magnetron tot het goed heet is. Smeer daarmee de bovenste bladerdeegplak goed in. Even laten afkoelen en vervolgens gaan we roze glazuur maken: Neem 100 gr poedersuiker met 15 gr water. Goed roeren. Voeg er 2 druppels rode bietensap aan toe en roer goed. Zet het in de magnetron en verwarm tot 35 graden C. Goed roeren en op de bladerdeegplak met de punt van het paletmes uitstrijken.

Het kan ook met glazuur. Kook