Puddinkje met chocolade
Versierd puddinkje

Tempereer wat melk chocolade en giet die in een klein plastic zakje. Snijdt een puntje van het zakje af en versier daarmee een leuk glas. Na een paar minuten is de chocolade voldoende hard. Giet er eerst wat aardbeienyoghurt in.

Vervolgens neem je wat limonadesiroop waaraan je twee vellen goed geprepareerde gelatine voegt. Die giet je op de yoghurt. Laat het hard worden in de koelkast gedurende een uurtje. Vervolgens de gele pudding en je hebt een prachtig toetje. Aardbeitje erop. Smakelijk en genieten maar.

Tempereren van chocolade:

We nemen de 300 gr chocolade en doen die in een kom in de magnetron gedurende 20 seconden op vol vermogen. Haal de kom uit de magnetron en roer de chocolade om.
We doen dit nogmaals.
En nogmaals.
We merken nu dat de chocolade begint te smelten. Flink doorroeren.
Nogmaals in de magnetron en nu gaan we meten met een digitale temperatuurmeter meten. De chocolade moet tussen 41 en 44°C zijn.
Als de temperatuur te laag is 5 seconden bijwarmen in de magnetron. Als hij reeds te warm is, de chocolade weggooien en opnieuw beginnen. Je weet nu dat je rustig aan moet doen.
ALs de chocolade de goede temperatuur heeft bereikt, dan de 75 gr chocolade erbij voegen en rustig roeren tot de chocolade gesmolten is. Dat duurt een tijdje. Dan is de temperatuur ( meten!) ongeveer 29°C. Dan de bak chocolade 3 seconden in de magnetron doen. De temperatuur is dan 30-32°C. Hij is perfect.
Er zijn meer manieren om te tempereren, maar deze is makkelijk uit te voeren in onze dagelijkse keuken met kleine hoeveelheden chocolade.