Milktart met kaneel

Recept voor de bodem:

Neem 125 gr zoutloze zeer zachte boter. Meng daar met een pollepel 125 gr suiker door. Voeg daarna er een geklust ei aan toe en wat vanille en snufje zout. Roer alles lekker door elkaar. Voeg 10 gr Bakpoeder toe en meng. Al roerend voeg je in kleine porteis 275 gr patentbloem toe. Als roeren niet meer gaat ga je kneden. Lekker kneden – 5 minuten – tot je een mooi elastisch deegje hebt. Rol het uit tot een rondje van 26 cm en 3 mm dik. Vet een bakblik in met een beetje boter en vouw het deegje mooi in de vorm. Je kunt het heel dun – meer kans op breken – of wat dikker doen. Deeg is voldoende. Leg er bakbonen in en bak gedurende 10 minuten op 200 graden Celcius. Haal de bakbonen eruit en bak nog even door gedurende 5 minuten. Laat afkoelen en ga beginnen aan het interieur.

Recept interieur:

Doe in een kleine hoge kom 40 gr maizena en 40 gr patentbloem en twee geklutste eieren en 1 eigeel.(bloempapje) In een grote pan 1 liter volle melk met 200 gr suiker en 25 gr boter verwarmen tot er bubbels ontstaan. Net niet koken. Doe wat van de warme melk bij het bloempapje en meng goed door, tot er geen klontje inzitten. Giet het papje door een zeef bij de warme melk en kook het gedurende 3 minuten. Niet veel korter anders smaakt je taart naar meel en maizena. Blijf flink roeren. Je voelt dat de melkpudding dikker wordt. Je bent op de goede weg. Giet de warme, dikke melkpudding op de gebakken bodem en bestrooi het met kaneel. Doe de kaneel eerst in een fijn zeefje. Zet het geheel lekker in de koelkast gedurende drie uurtje. Daarna smikkelen.

Een Nederlandse variatie: Smeer de bodem in met melkchocolade. Giet er banketbakkersroom op en dan een laagje MILKTART en dan aardbeien met slagroom. Ook lekker!!

Ingrediënten: Alles op kamertemperatuur; Voor een vorm van 26-32 cm

125 gr Zachte zoutloze boter

125 gr Fijne suiker

1 Geklutst ei

Vanille aroma vloeibaar. Anders vanillestokje in melk toevoegen bij vulling.

10 gr Bakpoeder

Snufje zout

275 gr Patentbloem

Vulling:

2 Eieren en 1 eigeel geklutst

40 gr Maizena

40 gr Patentbloem

1 Liter melk

200 gr suiker

25 gr Boter naar keuze