Ingrediënten:

300 gr Bloem. 150 gr Patentbloem en 150 gr Zeeuwsbloem

150 gr Fijne suiker

225 gr Koude ongezouten boter in stukjes

30 gr Eierdoier

1 gr Zout

8 gr Amandelsmaakje of ander lekker smaakje

Het geheel zonder de eierdooier met de messen tot mooie grove poeder vermalen. Dan het eierdooier en de smaakstof toevoegen en even kneden. Dan met de hand tot een mooi deeg kneden. Dit gehele proces moet in twee minuten voltooid zijn. In plastic verpakken en minstens twee uur onder in de koelkast laten rusten.

De helft van het deeg uitrollen tussen bakpapier. Uitsteken in de gewenste vormpje met een dikte van 5,5 mm. De vormpjes tussendoor even in wat meel houden.

De uitgestoken koekjes op een bakmatje leggen met een kleine onderlinge tussenruimte.

Insmeren met geklutst eitje met een lepel koffiemelk voor een mooie bronzen kleur. Je kunt er een Amandel of hazelnoot op leggen

Afbakken in de oven met onder/bovenwarmte of liever 3 D warmte.

180 graden C , gedurende 12 minuten.

De amandelen of hazelnoten voorbereiden door ze op een bakmatje 10 minuten op 160 graden C in de oven te leggen. Dan komen de smaken er volledig uit.

Dit is een zetdeeg of in de USA de Sanding methode

Van de ander helft van het deeg maak je een rol met een doorsnee van 5 cm.

Die deel je in drie stukken. In een deel doe je een eetlepel Canberry’s. In het ander deel doe je wat fijn gehakte amandelen en het derde deel laat je zoals het is. Snijdt van die stukken plakjes van 5 mm en leg die op een bakmatje. Smeer ze niet in met ei. Gewoon bakken op de zelfde manier als de koekjes.

Lekker knabbelen. Geniet ze.