Maak 4 mooie halve bollen van bavarois in een smaak die je lekker vindt met lekker vers seizoenfruit erin verstopt. Kun je lekker van te voren maken en invriezen. Voor de koek bak je kleine bisquite taartjes of je koop roze koeken en snijdt daar een plakje van af als ondergrond of plakjes cake. Of op een plakje vanille-ijs. Alles is goed.

Haal de bollen uit de vriezer. Giet er de spiegelende chocolade over. Versier de bol met leuke bolletjes of wat je in huis hebt. Aan de chocoladespiegel kun je ook nog amandelsplitters (even voor gebruik 10 minuten in de oven op 180 graden leggen) toevoegen. Is ook leuk.

Recept voor de chocoladespiegel of glacage:

240 gr Slagroom

280 gr Water

360 gr Suiker

120 gr Cacaopoeder

6 Blaadjes gelatine

Bereiding:

Gelatineblaadjes 10 minuten in water laten weken

Slagroom, water en suiker in een niet te kleine pan opkoken. Voortdurend zachtjes roeren. Niet te kleine pan, anders kookt het over op je fornuis.

Gezeefde cacao aan de massa toevoegen en drie minuten zachtjes doorkoken. Zachtjes blijven doorroeren.

Van het gas af in een andere pan of schaal overgieten door een fijne zeef.

Blijven roeren tot het mengsel 50 graden is. Meten!!! Duurt even. Geduld.

Knijp de gelatine uit en voeg die toe. Roeren tot die helemaal is opgelost.

Wegzetten en laten afkoelen – niet in de koelkast – tot de chocoladespiegel 25 graden is. Nu mag het in de koelkast. Binnen drie dagen gebruiken.

Voor gebruik:

De spiegel in de magnetron opwarmen tot 50-55 graden. 15 seconden ongeveer.

De bavarois bollen uit de koelkast halen en op een raster zetten. Overgieten met de chocoladespiegel en op de bisquitelaag zetten of op een bordje.

Verder versieren naar wens.

Tip:

De bollen net voor het glaceren uit de vriezer halen, anders komt er een ijslaagje op en dan valt de spiegel er uiteindelijk gewoon af.

Wil je er nog een mooie slinger van chocolade opspuiten: neem wat van de chocoladespiegel op 25 graden in een zakje (cornetje) met een klein gaatje en versier het bolletje bavarois extra. Leef je uit. Zo kun je ook de bordjes mooi versieren.

Bij gebruik van de amandelsplitters deze voor het gebruik door de glacage halen en dan pas er op gieten.

Geniet ervan.