Staafjes van chocolade
Chocolade staafjes
Ingrediënten Smelt naar behoefte melk en donkere chocolade Tempereer de chocolade goed Verkruimel 100 gr Cornflakes Koop wat lekere hagelslag en andere kleine frutsels van chocolade of hartjes of oranje snippers of krenten of….. ? Als het maar eetbaar is.
Voorbereiding Tempereer de chocolade goed. Dat geeft een mooi uiterlijk en een mooi geluid bij het breken van de chocolade. Je uiteindelijk werkstuk zal er goed uitzien.
Bereiden Spuit de getempereerde chocolade in smalle staafjes op een mooi glad goed opgewreven plastic A4tje. Spuitje 4 vind ik zelf mooi Snel bestrooien met de Cornflakes en andere eetbare tierlantijntjes. Met de oranjegekte natuurlijk oranje tierlantijntjes. In de koelkast plaatsen en na 30 minuten heb je heerlijk – niet alledaagse – chocoladestaafjes
Tip Maak eerst een plan voor je begint: Bepaal de hoeveelheid staafjes en de hoeveelheid tierlantijntjes die je wilt hebben en gebruiken. Hoe groot is het gezelschap? Hoeveel lusten ze. Wat is het moment op de dag, enz …
Bron Inspiratie: Jean Pierre Wybauw Idee en uitvoering: Taartenheer.
Presenteren Leg de staafjes op een mooi schaal.

Tempereren van de chocolade:

We nemen de 300 gr chocolade en doen die in een kom in de magnetron gedurende 20 seconden op vol vermogen. Haal de kom uit de magnetron en roer de chocolade om.
We doen dit nogmaals.
En nogmaals.
We merken nu dat de chocolade begint te smelten. Flink doorroeren.
Nogmaals in de magnetron en nu gaan we meten met een digitale temperatuurmeter meten. De chocolade moet tussen 41 en 44°C zijn.
Als de temperatuur te laag is 5 seconden bijwarmen in de magnetron. Als hij reeds te warm is, de chocolade weggooien en opnieuw beginnen. Je weet nu dat je rustig aan moet doen.
ALs de chocolade de goede temperatuur heeft bereikt, dan de 75 gr chocolade erbij voegen en rustig roeren tot de chocolade gesmolten is. Dat duurt een tijdje. Dan is de temperatuur ( meten!) ongeveer 29°C. Dan de bak chocolade 3 seconden in de magnetron doen. De temperatuur is dan 30-32°C. Hij is perfect.
Er zijn meer manieren om te tempereren, maar deze is makkelijk uit te voeren in onze dagelijkse keuken met kleine hoeveelheden chocolade.