Ingrediënten

250 gr Boter ongezouten

250 gr Witte basterdsuiker

5 Eieren

225 gr Patentbloem

25 gr Maïzena

8 gr Bakpoeder

Beetje zout

Citroenrasp van een grote citroen

Bewerking:

Boter en suiker mals draaien (ongeveer 6 minuten) Eieren een voor een toevoegen. Pas als het ei is opgenomen het volgende ei toevoegen. Bloem, maïzena en bakpoeder mooi eronder vouwen.

Een 25 cm blik insmeren met boter en bestuiven met bloem. Dit vullen met 800 gr deeg.Van het overige deeg een paar cupcakjes bakken.

Bakken op 160 graden gedurende 50 minuter.

Uit de oven 10 minuten in het blik afkoelen en daarna pas ontvormen.

Voor het gele fondant:

500 gr Fijne suiker met 200 gr volle melk en 60 gr boter opkoken. Heel weinig roeren. Als het kookt niet meer roeren en laten koken tot 112 graden Celcius. Duurt even. Neem een wat ruime pan, want de vloeistof komt flink naar boven. Giet het over in een schaal. Als de temperatuur gedaald is tot 35 graden, flink roeren en het wordt mooi wit. Gele kleurstof toevoegen en je hebt mooie gele paasfondant. Giet het over de afgekoelde cake.

Voor de chocolade versiering:

Smelt 400 gr chocolade. In een pannetje 280 gr slagroom koken met 3 eetlepels anijs erin. Giet de slagroom door een fijn vergiet op de chocolade. voeg de boter toe en roer het geheel goed. Uurtje afkoelen buiten de koelkast en met spuitmondje 10 aanbrengen op de cake. Is de chocolade inmiddels te hard; 5 seconden in de magnetron en even roeren. Event nog versieren met haasjes uit de hagelslag van verkade of iets anders wat je leuk vindt.